Νίκολα Αλέξιτς και Claudia von Werlhof: επίτιμα μέλη του ΕΠΑΜ

Mara Kern

 Είμαι η Mara Kern από το Βελιγράδι, από τη Σερβία. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις χημικές ουρές επειδή καταλαβαίνω ότι κανείς εδώ – σχεδόν κανείς  – δεν ξέρει από χημικές ουρές.

Είναι τόσο παράξενο…  Στη χώρα μου όλοι ξέρουν, ίσως εξ αιτίας ενός περιοδικού που βγάζω.  Πρόκειται για περιοδικό πολύ δημοφιλές στη Σερβία: λέγεται Pecat.  Γράφω επί μήνες για το θέμα και ο κόσμος ενημερώνεται.

Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον το ότι δεν υπάρχει απάντηση σ’αυτό το θέμα, ίσως επειδή φοβούνται ακόμα και να το σκεφτούν. Δεν θέλουν να σχολιάσουν επειδή δεν θέλουν να …. δεν ξέρουν τι να πούνε.

Και έχουμε ένα πολύ δυνατό άνθρωπο τον κ. Αλέξιτς, ο οποίος είναι ηγέτης του πράσινου κινήματος στη Σερβία. Είναι τόσο θαρραλέος, γράφει επιστολές  στη κυβέρνηση και ρωτάει:  «Απαντήστε μας: τι είναι;  Ίσως  δεν είναι κάτι κακό για τον κόσμο αλλά πρέπει να πείτε τι είναι.»

Έστειλε αυτές τις επιστολές και σαν απάντηση  τον κάλεσαν στο δικαστήριο και τον ρώτησαν: «Μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δηλητηριώδη;»

Λέει: “Φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω. Απλώς σας ρωτάω τι είναι.» Και αυτοί λένε: «Όχι, δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάτε.»

Και τώρα κινδυνεύει να πάει φυλακή επειδή δεν έχει αρκετά χρήματα ώστε να ελέγξει τι είδους αεροπλάνα είναι και τι συμβαίνει.  Δεν έχει εργαστήριο για να ερευνήσει, για να μάθει. Αυτό το ξέρουν.

Αυτή είναι η μέθοδός τους, έτσι λειτουργούν ακριβώς όπως το Monsanto. Αν γράψω για αυτό, οι άνθρωποι βγαίνουν στην τηλεόραση για να μιλήσουν γι’αυτό το θέμα πρόσωπα από το Monsanto. Λένε: «Δεν μας επιτρέπεται να μιλάμε δημοσίως.»

Μας είπαν:  «Απλώς μένετε σιωπηλοί.»  Αυτή είναι η μέθοδός τους, η καλύτερη.

Έτσι και στο  You-Tube μπορείτε να βρείτε ένα νεαρό Αμερικάνο ο οποίος λέει: «Στέλνουμε επιστολές σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου.  Ρωτάμε: «Τι στο καλό ψεκάζουν;»  και λέει: «Καμμία απάντηση.»

Επίσης λέει: «Ο Πρόεδρος Obama και ο Πρόεδρος της Σερβίας μας έδωσαν απάντηση και είπαν «Δεν είναι η προτεραιότητά μας.»

Έτσι ο κ. Obama και ο Πρόεδρος της Σερβίας έδωσαν την ίδια απάντηση.

Αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας πρόεδρος περιμένει αυτό που θα του δώσει ο Πρόεδρος Obama. Ή ίσως είναι δική μου εντύπωση. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τώρα χρειαζόμαστε βοήθεια για τον κ Αλέξιτς επειδή μας ζήτησε:  «Παρακαλώ δώστε μου φωτογραφίες από τον ουρανό.  Δώστε μου ένα εργαστήριο.»

Δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Πρέπει να ενωθούμε, η Ευρώπη και ο κόσμος. Γι΄αυτό μένω τόσο έκπληκτη και δεν ξέρω τι να κάνω.

Τζένη Γκιούγκη

Είμαστε στο Krems της Αυστρίας. Συμμετέχουμε στην πρώτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση για τη Διατροφική Αυτονομία η οποία λαμβάνει χώρα ανάμεσα στη 16 και 21 Αυγούστου 2011.  Άνθρωποι από 35 χώρες της Ευρώπης  μέσα και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περίπου 400 άνθρωποι, 400 σύνεδροι μαζεύτηκαν από όλες αυτές τις χώρες για να μιλήσουν για τη διατροφική αυτονομία στην Ευρώπη και για το πώς μπορούμε να την πετύχουμε.

Έχουμε ετοιμάσει μια διακήρυξη για τη διατροφική αυτονομία της Ευρώπης, για το τι σημαίνει, το πώς πρόκειται να φθάσουμε εκεί, το τι χρειάζεται να κάνουμε.  Έχουμε επινοήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης σε σχέση με τον τρόπο πραγματοποίησης. Θα επιχειρήσουμε να τον εφαρμόσουμε σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε τη βοήθεια όλων. Χρειάζεται να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο

για το θέμα αυτό.

Λοιπόν, μια από τις επισκέπτριες σε αυτό το Φόρουμ είναι η Claudia von Werlhof.  Πρέπει να ρωτήσουμε την Claudia  γιατί έγινε πέρυσι μια απόπειρα να την απολύσουν από την πανεπιστημιακή της θέση.

Claudia von Werlhof

Κατ΄αρχήν χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ.  Είχα ασχοληθεί  παλαιότερα πολύ με το θέμα της γεωργίας.

Αυτό που έγινε πέρυσι. Έχει σχέση με τον σεισμό στην Αϊτή. Γνωρίζετε γι’αυτό.  Επειδή είχα ακούσει

πως είχε προκληθεί  τεχνητά. (Υπήρχαν πολύ σπουδαίοι άνθρωποι που το ισχυρίστηκαν.)  Συζητούσα το θέμα σε συνέντευξη με δημοσιογράφο της “Der Standard”, η οποία είναι εφημερίδα της Βιέννης.

Εξ αιτίας αυτού ξέσπασε πάνω μου κάτι που έμοιαζε με τσουνάμι.  Είπαν ότι είμαι τρελή και θα έπρεπε να απομακρυνθώ από την πανεπιστημιακή μου θέση. Ήθελαν να επιβάλουν τη σιωπή.

Σοκαρίστηκα για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή σκεφτόμουν ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το ερευνήσουμε.  Δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο στην ημερήσια διάταξη, πραγματικά.  Αντίθετα, προσπάθησαν να με διώξουν.  Οπότε σκέφθηκα, «Τώρα θα δραστηριοποιηθώ. Πρέπει να ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό τον κόσμο.»

Ήξερα το βιβλίο της Rosalie Bertell.  Μπορεί να το έχεις ακουστά, «Ο Πλανήτης Γη, το πιο πρόσφατο πολεμικό όπλο.» Αυτό το βιβλίο το είχε γράψει ήδη το 2000. Όμως κανείς δεν το ξέρει  επειδή χρεοκόπησε ο εκδότης.  Είχα μάθει γι΄αυτό το βιβλίο αλλά ποτέ δεν το είχα δει.  Τώρα γνώρισα την αδελφή Bertell.  Γνώρισα και το βιβλίο. Άρχισα να το διαβάζω. Με προβλημάτισε πάρα πολύ.  Με στενοχώρησε.  Ήταν αδύνατο να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο, τέτοιο ήταν το σοκ που προκαλούσε.

Πρόκειται για την ιστορία της ανάπτυξης των μεταπυρηνικών τεχνολογιών καταστροφής που χρησιμοποιούνται για να προκαλούν  σεισμούς, τσουνάμια, ηφαιστιακές εκρήξεις, αλλαγές καιρού,κτλ.

Ήδη από τριάντα, σαράντα χρόνια πριν.  Αλλά δεν το ξέρουμε.

Tότε έμαθα για τη συνθήκη ΕΝMOD του ΟΗΕ από το 1977 και ότι υπάρχουν αυτές οι τεχνολογίες.

Η Συνθήκη απαριθμεί όλες τις τεχνολογίες για τη δημιουργία σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων κτλ.

και τονίζει ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς ή για καταστροφή.

Έτσι έμαθα ότι υπάρχει μια Συνθήκη, ότι την είχαν ήδη υπογράψει πάνω από 90 χώρες και ότι αυτές οι τεχνολογίες  πραγματικά υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ μάζεψα κι άλλες πληροφορίες και νομίζω ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια πράγματι  δεν ξέρουμε ποιές καταστροφές προκαλούνται σκόπιμα από τον άνθρωπο και ποιές από τη φύση.

‘Όμως είχαμε ιδρύσει το «Πλανητικό Κίνημα για τη Μητέρα Γη» μόλις διαβάσαμε τη  Rosalie Bertell

και έχοντας μάθει περισσότερα για όλα αυτά τα ζητήματα.  Είναι πολύ σημαντικό κίνημα. Είμαστε ήδη 600 άτομα από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτό και παράγουμε δελτία πληροφοριών.

Επίσης αναλύσαμε, για παράδειγμα, το Φουκουσίμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι τεχνητό ατύχημα. Δεν ξέρουμε.  Κανείς δεν ξέρει. Αλλά πρέπει να λογαριάσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό είναι το μήνυμα.

Θα έπρεπε να είναι μέρος της συζήτησης  επειδή τεχνολογικά είναι εφικτό να προκληθούν τέτοια φαινόμενα. Γι’αυτό εναπόκειται σε μας να τα μελετήσουμε.

Φυσικά υπάρχουν επίσης άνθρωποι που όντως έχουν επίγνωση της κατάστασης. Εμείς δεν έχουμε. Οι κανονικοί επιστήμονες επίσης δεν έχουν. Λένε: «Όχι, αυτό είναι αδύνατο. Πρόκειται απλώς για θεωρία συνομωσίας, κτλ.  Αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτό.

 

Τζένη Γκιούγκι

Άρα ξέρουμε ότι εσείς είχατε ετοιμάσει ένα αρχείο για την υπεράσπισή σας στο δικαστήριο

και ότι είχατε συμπεριλάβει και την Ανοιχτή Επιστολή στην Υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ την Catherine Ashton που είχαν συντάξει  η Πρωτοβουλία Καποδίστριας-Σπινέλι-Ευρώπη, η Ομάδα Belfort στο Βέλγιο και το Ελληνικό Κίνημα ενάντια στους Χημικούς Αεροψεκασμούς. Θέλετε να μιλήσετε λίγο για αυτό το αρχείο;

Λοιπόν, όταν έγινε αυτή η τόσο άγρια επίθεση εναντίον μου,  απλώς ……..έφτιαξα….επειδή έχω φίλους στα διάφορα μέρη του κόσμου. ‘Εχω συνεργαστεί με πολλούς απλούς ανθρώπους και πολλά κινήματα τόσο για θεωρητικά όσο και για πρακτικά ζητήματα. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους και όλοι με υποστήριξαν. Έτσι ξεκίνησαν μεγάλη καμπάνια με επιστολές στον πρύτανη του πανεπιστημίου κτλ.

Επίσης γνώρισα τον  Peter Vereecke από το Βέλγιο και το δικό σας κίνημα – επειδή το ήξερα από πριν –

και απλώς το συμπεριλάβαμε.  Η επιστολή στην Catherine Ashton ποτέ δεν πήρε απάντηση, απ’όσο ξέρω.  Δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Γ. Χωλ

Αυτή η ιδέα ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα και ότι κανείς δεν είναι υπεύθυνος, αυτή ήταν και η αντίδραση που είδαμε στην περίπτωση του Σέρβου οικολόγου κ. Αλέξιτς, Νίκολα Αλέξιτς. Ακούσαμε λίγες μέρες πριν γι’αυτόν και διαβάσαμε μια δήλωση που έκανε, κι’έτσι….. Θα μπορούσες να μας πείς λίγο γι΄αυτό Τζένη;

Τζένη Γκιούγκι

Ναι. Οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν   το Ελληνικό Ενιαίο Παλλαϊκο Μέτωπο, oι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν εδώ στο συνέδριο ΝΥΕΛΕΝΙ το ΕΠΑΜ σκοπεύουν να προτείνουν, ο κ. Αλέξιτς και η κα. von Werlhof να γίνουν επίτιμα μέλη του κινηματός μας. Επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν και σας για να μας υποστηρίξoυν. Επί πλέον χρειάζεται να σας υποστηρίξουμε και εμείς. Είναι πολύ σημαντικό.

Δημήτρης Καζάκης

Σαν Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλοδεχόμαστε την ένταξη σαν επίτιμα μέλη ακτιβιστών σαν την Claudia von Werlhof και τον Νίκολα Αλέκσιτς που ασχολιούνται με ζητήματα που έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευμένες από τις ατζέντες των διεθνών εξουσιών με τον τρόπο που οργανώνουν την εξουσία τους σε βάρος των λαών. Τους δεχόμαστε ακριβώς με το σκεπτικό ότι εμείς είμαστε ένα κοινωνικό λαϊκό κίνημα. Δεν είμαστε μια πολιτική οργάνωση που διεκδικεί μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας και άρα μας ενδιαφέρει η δυνατότητα μιας διεθνούς συνάντησης πραγματικά λαϊκών αγωνιστών, ανθρώπων δηλαδή που παλεύουν  για τα δίκαια του λαού σ’ένα επίπεδο όπου διαμορφώνεται τελικά μια  διαφορετικού τύπου συνάντηση των Ευρωπαίων.

Μας ενδιαφέρει η συνένωση των λαών σε μια κοινή πάλη για τα δικά τους συμφέροντα και τα δικά τους ιδεώδη.  Με αυτή την έννοια η αποδοχή αυτών των ανθρώπων σαν επίτιμων μελών του ΕΠΑΜ στην πραγματικότητα  είναι τρόπος να δείξουμε στην πράξη τι σημαίνει μια άλλου τύπου Ευρωπαϊκή Ένωση,

μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα στους λαούς και τα συμφεροντά τους και όχι ανάμεσα στους τραπεζίτες,

τους Ευρωκράτες, τους γραφειοκράτες, εκείνους που διαμορφώνουν ερήμην των λαών και των συμφερόντων τους πολιτικές που καταστρέφουν ολόκληρη την Ευρώπη καιτους Ευρωπαϊκούς λαούς αλλά συνολικότερα ολόκληρο τον κόσμο.

Με αυτή την έννοια τους καλοδεχόμαστε. Ελπίζουμε να συνδράμουμε και εμείς στον αγώνα τους αλλά και αυτοί στο δικό μας. Και με αυτή την έννοια είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση η δράση που ακριβώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και των λαϊκών κινημάτων στην Ευρώπη.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Νίκολα Αλέξιτς και Claudia von Werlhof: επίτιμα μέλη του ΕΠΑΜ”

  1. EΡΡΙΚΑ Says:

    Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Καζάκη για την στάση του απέναντι στο σοβαρό θέμα των Χημικών Αεροψεκασμών!Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλα κινήματα ή νεοσύστατα κόμματα την δική του στάση.Δεν μπορεί να νοηθεί ελευθερία λαών στην σκλαβιά των chemtrails!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: