EΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΏΝ CHEMTRAILS ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

EΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΏΝ CHEMTRAILS ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Πέμπτη 19 Μαϊου 2011 μια αντιπροσωπεία ακτιβιστών chemtrails από τον Βόλο, την Αίγινα και την Αθήνα επισκέφθηκε τον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον τον κ. Κώστα Καρτάλη.

Κώστας Καρτάλης
Η επίσκεψη έγινε εφικτή χάρη στην ενεργητικότητα και στην επιμονή των ακτιβιστών chemtrails του Βόλου και εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτή η πόλη βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του κ. Κ. Καρτάλη, πράγμα που σημαίνει ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει άμεσο λόγο να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον. Είχε επίσης χαρακτηριστεί ως τον άνθρωπο που υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας το ντε φάκτο μορατόριουμ για την εφαρμογή των προτάσεων γεωμηχανικής που ψηφίστηκε από 193 κράτη στη Ναγκόγια τον Οκτώβριο του 2010 στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα.
Παράλληλες έρευνες στο Βέλγιο στις αρχές του 2011 εντόπισαν την Υπουργό Περιβάλλοντος της Φλαμανδίας την Joke Schauvliege ως Βελγίδα αντίστοιχη του κυρίου Καρτάλη. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε σε συνάντηση ανάμεσα στην κυρία Schauvliege και στον ακτιβιστή chemtrails και Φλαμανδό πρώην δήμαρχο Peter Vereecke στην οποία η υπουργός είχε παραδεχθεί άτυπα ότι οι ψεκασμοί που παρατηρούνται στους ουρανούς του Βελγίου (όπως και παντού) αποτελούν εφαρμοσμένη «γεωμηχανική» (διαχείρηση ηλιακής ακτινοβολίας). Δεν έγινε όμως εφικτή μια επίσημη επιβεβαίωση από την κυρία Schauvliege αυτής της παραδοχής.
Joke Schauvliege

Η προσέγγιση που αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε με τον κ. Καρτάλη ήταν να τον συγχαρούμε για την υποστήριξη που δίνει η Ελλάδα στο μορατόριουμ και να του ζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα μπήκε έτσι σε αντίθεση με την πολιτική των ΗΠΑ. Ο κ. Καρτάλης όμως δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την προσέγγιση. Προτίμησε να επιμείνει να τον ενημερώσουμε εμείς και ο ίδιος να κάνει τις ερωτήσεις. Συνεπώς πήρε το λόγο ο επιστημονικός μας αντιπρόσωπος, παρουσιάζοντας τις θέσεις των ακτιβιστών chemtrails και όπως ήταν επόμενο δέχθηκε από τον κ. Καρτάλη τα συνήθη ερωτήματα ρουτίνας για το πώς θα μπορούσαμε να αποδείξουμε τέτοιους ισχυρισμούς κ.τ.τ. Όταν του εξήγησα ότι αυτή η αντίδραση εκ μέρους του ήταν ακριβώς ο λόγος που τον ρωτήσαμε γιατί είχε υπογράψει το μορατόριουμ, είπε ότι δεν το είχε υπογράψει ο ίδιος αλλά κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που δεν θυμόταν το όνομά του. Απάντησα ότι επρόκειτο για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και προφανώς γι΄αυτό αποτελεί επίσημη ελληνική πολιτική. Ο κ. Καρτάλης παρατήρησε τότε ότι το μορατόριουμ πρέπει να αφορά διαφόρων ειδών αγροτικούς ψεκασμούς. Κανείς από την αντιπροσωπεία δεν δέχθηκε ως αληθινό αυτόν τον ισχυρισμό αφού τέτοιοι ψεκασμοί δεν αποτελούν γεωμηχανική.

Η συζήτηση προχώρησε στο θέμα της ανταπόκρισης της κυβέρνησης Κύπρου στα αιτήματα των ακτιβιστών chemtrails. Στην Κύπρο οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν υποσχεθεί να διεξαγάγουν τις αναγκαίες έρευνες για να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι κατηγορίες των ακτιβιστών. Ο κ. Καρτάλης είπε ότι «είναι εκτεθειμένος ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου» αν έχει πάρει στα σοβαρά κατηγορίες από ανεπίσημες πηγές ότι η Κύπρος δεν ελέγχει τον εναέριο της χώρο. Καθώς όμως η συζήτηση έθιξε το θέμα του HAARP και βγήκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη στάση των πολιτικών της Κύπρου, είπε ότι η ερμηνεία πως οι ψεκασμοί αποβλέπουν στην αύξηση της αγωγιμότητας της ατμόσφαιρας, του φάνηκε λιγότερο απίθανη. Τελικά είπε ότι δεν αποκλείει «την αρνητική ερμηνεία» και δέχθηκε να «ερευνήσει το θέμα». Ως υπόσχεση ήταν εξαιρετικά ασαφής αλλά επειδή δεν φάνηκε η συζήτηση να έχει ελπίδες να αποσπάσει τίποτα περισσότερο, τελειώσαμε. Η αντιπροσωπεία συμφώνησε ότι ερμηνεύει αυτήν την υπόσχεση ως κάτι που δεσμεύει τον κ. Καρτάλη.

Υπήρχε διάσταση απόψεων στην αντιπροσωπεία για το εάν ο κ. Καρτάλης είναι θύμα ελλειπούς πληροφόρησης ή αντίθετα υπεκφεύγει. Η πλειοψηφική άποψη είναι ότι υπεκφεύγει. Παρ’όλα αυτά έχει κατά κάποιον τρόπο αναλάβει δέσμευση και εναπόκειται σε μας να δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να αξιοποιηθεί, χωρίς φυσικά να περιμένουμε πολλά πράγματα από συμβατικούς πολιτικούς. Το εάν τα chemtrails έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε εκλογικό θέμα είναι κάτι που θα πρέπει να ερευνήσουν οι ψηφοφόροι του Βόλου.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: